Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

GGTurbo Ford Junior Rally Team

12.02.2018

GGTurbo Ford Junior Rally Team tuo uraauurtavan kehitystyö- ja nuoriso-ohjelman Suomeen

Suomalaisessa siviili- ja kilpa-autoilussa nähdään tänä vuonna uraauurtava lanseeraus, kun GGTurbo Junior Ford Rally Team alkaa kehittää uusioturboahtimia vaativissa kisaolosuhteissa. Samalla kaksi nuorta rallikuljettajaa saa ajopaikan tallista ja rallin SM-sarjasta sekä mahdollisuuden edetä urallaan Fordin R2 Suomen moottoriurheilutoiminnasta vastaavan KMS Racingin Oy alaisuudessa. KMS Racing Oy toimii Brittiläisen M-Sportin kanssa tiiviissä yhteistyössä R2T Ford Fiestojen kehitysohjelmassa.

GGTurbo on ainoa tuotemerkki Suomessa, joka valmistaa uusioturboja siviililiikenteen käyttöön.

- Tällä konseptilla ei ole kukaan operoinut aikaisemmin edes globaalissa mittakaavassa. Me valmistamme noin 3000-4000 uusioturboa vuodessa. Avaamme meille tulevan jokaisen rikkoutuneen turbon ja tutkimme ne läpikotaisin. Näin voimme korjata ne paremmilla osilla, Santtu Tuominen avaa turbojen kehitystyötä.

Kehitystyön myötä siviiliautoilijat pääsevät hyödyntämään GGTurbon uusioturboahtimien kolmen vuoden takuun, kun se tehtaan uusilla turboilla on yksi vuosi.

Turbojen kehitystyön ohella GGTurbo Ford Junior Rally Team tulee tällä kaudella ajattamaan kahta kuljettajaa rallin SM-sarjassa. Toiseksi kuljettajaksi on jo valittu Lauri Joona, toinen paikka on vielä auki.

- Nuorille on elintärkeää saada kokemusta ja kilometrejä, jotta ura ammattilaisena etenee. Suunnitelmamme on nostaa nuoria SM3-luokkaan alemmilta kilpailutasoilta ja sen jälkeen seuraava askel tulee esimerkiksi lajiliiton kautta. Toisen kuljettajan valitsemme niin, että hän pääsee aloittamaan ajamisen kesäkaudella, Tuominen kertoo.

KMS Racing Oy:n Arto Kumpumäen yhteistyö M-sportin kanssa tuo niin tiimille kuin nuorille hienon mahdollisuuden rakentaa toimintaansa.

- Tämähän toimii ikään kuin sillä periaatteella, että KMS Racing Oy:n operoima Ford Motorcraft Rally Team on ykköstiimi ja me ollaan kakkostiimi, kuten esimerkiksi Stobart oli M-Sportin kakkostiimi WRC- sarjassa joitakin vuosia sitten. Näin nuoret pääsevät kasvamaan kohti ykköstiimiä, Tuominen kuvailee.

GGTurbo Junior Ford Rally Team kilpailee seuraavan kerran Mikkelissä järjestettävässä SM Vaakuna- Rallissa 16.-17. helmikuuta.

03.06.2019Uusien autojen ensirekisteröinnit ovat jääneet selvästi viime vuodesta
16.05.2019Autoala kysyi ? kansa vastasi
03.05.2019Turboahdin hinta ?
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointi
18.04.2019Käytettyjen autojen tuonti riistäytymässä käsistä
11.04.2019Autoilijoille tarjolla ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia pääsiäisliikenteessä
16.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
09.03.2019Dieselillä on vankka asema isokokoisten autojen ensirekisteröinneissä
28.02.2019GGTurbo Ford Junior Rally Teamin Sami Pajari ensi kertaa Itärallin maisemiin

Siirry arkistoon »