Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Sami-Matti Trogen ja Team GGTurbo RX2 on valmistautunut huolellisesti Höljesin kilpailuun

28.06.2018

Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna kauden toisen RX2-luokan osakilpailun Ruotsin Höljesissä. Set Promotion teamissä kilpaileva 16-vuotias lohjalainen tavoitelee uransa ensimmäistä finaalipaikkaa. MM-rallicrossin yhteydessä ajettava RX2-luokka kerää huippusuositulle Höljesin radalle kauden ennätysmäärän, 30 kuljettajaa. 

- Varmasti Höljesin nopealla radalla ja koko kisan tunnelmalla on iso osuus kuskien määrään. Paikka on legendaarisessa maineessa, siellä on katsomoissa kymmeniä tuhansia faneja juhlimassa monta päivää, Sami-Matti kertoo.

Sami-Matti on tällä kaudella ajanut Höljesissä jo kahdesti, RX Academyn kilpailuissa talvella ja keväällä. 

-Rata on ehkä sarjan hienoin, ja olen ajanut siellä kauden aikana jo kaksi kilpailua ja kaksi päivää testiä, joten ehkä siitä on vähän etua kilpailuun. 

Kauden ensimmäinen RX2-luokan kilpailu Sami-Matin osalta oli Silverstonessa, sieltä tuliaisena oli kahdeksas sija, Norjan Hellissä tulos parani piirun verran, Sami-Matti ajoi seitsemänneksi. 

- Silvestone oli ensimmäinen kilpailuni MM-sarjan mukana, se oli upea kokemus. Hellissä nostin vauhtia loppua kohden, mutta semifinaalissa en päässyt takarivistä ihan tarpeeksi hyvin matkaan, mutta muuten vauhti oli hyvällä tasolla. Tulin neljänneksi, joten vielä jäi tavoite, eli finaalipaikka saavuttamatta. Seitsemäs sija oli kuitenkin työvoitto hankalan alun jälkeen, Sami-Matti summasi Norjan kilpailua. 

Kilpailu Höljesissä alkaa perjantaina harjoituksilla, lauantaina ajetaan kahdet alkuerät, sunnuntaina vielä kaksi alkuerää, semifinaalit ja finaalit. 

- Valmistautuminen tulevaan viikonloppuun on tehty huolellisesti. Keskiviikkona ajoin testiä Norjassa, auton alustaa säädettiin ja se toimii tosi hienosti. Siirrytään perjantaiksi Höljesiin luottavaisin mielin ja tavoitellaan finaalipaikkaa. Helppoa se ei tule olemaan, siitä pitävät huolen 30 kilpakumppania, Sami-Matti kertoo.

3.jpg

03.06.2019Uusien autojen ensirekisteröinnit ovat jääneet selvästi viime vuodesta
16.05.2019Autoala kysyi ? kansa vastasi
03.05.2019Turboahdin hinta ?
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointi
18.04.2019Käytettyjen autojen tuonti riistäytymässä käsistä
11.04.2019Autoilijoille tarjolla ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia pääsiäisliikenteessä
16.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
09.03.2019Dieselillä on vankka asema isokokoisten autojen ensirekisteröinneissä
28.02.2019GGTurbo Ford Junior Rally Teamin Sami Pajari ensi kertaa Itärallin maisemiin

Siirry arkistoon »