Lasse Ahlstedt luotsaamaan Autotuojat ja -teollisuus ry:tä

26.03.2021

Tiedote. Julkaistu: 26.03.2021, 08:48
Autoalan Tiedotuskeskus

Autotuojat ja -teollisuus ry:n tiedote

Autotuojat- ja teollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajaksi on seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittu Volvo Car Finland Oy:n toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt. Hän seuraa puheenjohtajankautensa tähän kevääseen päättänyttä K Auto Oy:n toimitusjohtajaa Johan Frimania.

Ahlstedtin puheenjohtajakausi alkaa poikkeuksellisena korona-aikana, joka kurittaa myös autokauppaa. Autoalalla eletään monella muullakin mittarilla suurten muutosten aikaa, sillä tällä vuosikymmenellä autokannan käyttövoimamuutos ja päästövähennykset etenevät aiempaa suuremmin harppauksin”, kertoo toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Autotuojat ja -teollisuus on osallistunut aktiivisesti päästövähennyskeinoja koskevaan keskusteluun ja ollut laatimassa myös alan omia tiekarttoja vähäpäästöiseen liikenteeseen. Autoala on omilla toimillaan sitoutunut päästöjen vähentämiseen ja kehityksen ennakoidaan jatkuvan lähivuosina yhä nopeampana.

Liikenteen päästöjen vähentäminen on autonvalmistajille kuluvan vuosikymmen suurin tutkimus- ja tuotekehityspanostus. Tiekarttojen lisäksi monet autoalan yritykset ovat mukana Green deal -sitoumuksissa, joilla yritykset edistävät omilla toimillaan liikenteen päästövähennyksiä”, kertoo Lasse Ahlstedt.

Autokannan uudistuminen ja käyttövoimamurroksen nopeuttaminen edellyttää lähivuosina myös kannustetoimia. Valtioneuvoston fossiilittoman liikenteen tiekartan luonnoksessa ja hallituksen esittelemässä elpymispaketin suunnitelmassa esille nostetut latausinfratuet ovat tärkeä toimenpide autokannan sähköistymisen nopeuttamiseen. Taloyhtiöille suunnattu latausinfratuki edistää sähköistymistä tehokkaasti, sillä kotilatausmahdollisuus on tärkeä edellytys ladattavaa autoa hankkivalle. Myös työpaikkakiinteistölle suunnattu tuki ja pikalatauspisteiden rakentamiseen suunnattu tuki täydentävät latausinfraa. 

Kotona ja työpaikalla lataamisen lisäksi on tärkeää, että latausverkosta löytyy riittävästi pikalatauspisteitä. Riskinä on, että liian hitaasti laajeneva pikalatausverkosto muodostuu pullonkaulaksi täyssähköautojen yleistymiselle”, jatkaa Lasse Ahlstedt.

Koronatilanne varjostaa edelleen myös autoalaa. Autoliikkeet ovat sopeuttaneet toimintojaan siten, että autoalan palvelujen terveysturvallisuus ei vaarannu. Autoliikkeet ovat vähentäneet lähikontakteja autokaupan ja huolto- ja korjaamopalvelujen tarjonnassaan esimerkiksi porrastamalla asiakasaikoja ja lisäämällä erilaisia online-palveluja. Autoliikkeissä ja -huolloissa etäisyydet voidaan pitää turvallisina ja lähikontakteja vältetään erilaisilla digitaalisilla palveluilla.

Lisätietoja

Lasse Ahlstedt, toimitusjohtaja, Volvo Car Finland Oy, p. 0500 485 940, sähköposti lasse.ahlstedt@volvocars.com

Tero Kallio, toimitusjohtaja, Autotuojat ja -teollisuus ry. p. 040 729 4513, sähköposti tero.kallio@autotuojat.fi

Autotuojat ja -teollisuus ry on autojen maahantuontiyritysten ja autoteollisuuden yhdistys. Yhdistyksen jäsenten osuus kotimaan uusien henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autojen markkinasta on yli 99 prosenttia.

Autotuojat ja -teollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajaksi on 24.3.2021 valittu Lasse Ahlstedt Volvo Car Finland Oy:stä ja varapuheenjohtajaksi Juha Ruotsalainen Veho Oy:stä. Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat lisäksi Stefan Andström Inchcape Motors Finland Oy:stä, Heikki Freund Toyota Auto Finland Oy:stä, Maija Koskela Helkama-Auto Oy:stä, Janne Kämäräinen BMW Suomi Oy:stä ja Johan Lindberg Oy Ford Ab:stä.

Autoalan Tiedotuskeskus on autoalan suurimpien toimialajärjestöjen palvelu- ja informaatiokeskus, jonka tehtävänä on tuottaa tietoa tieliikenteestä sekä autokaupan, autoteollisuuden, korjaamojen, katsastuksen ja autokierrätyksen toimialoilta. Tiedotuskeskuksen omistavat Autoalan Keskusliitto ja Autotuojat ja -teollisuus ry.

 

21.05.2024Suomen Autokierrätyksen kierrätysjärjestelmä siirtyy digiaikaan
13.05.2024Suomalaiset EU:n parhaita plug-in -hybridiautojen lataajia ? hyvää latausinfran kehitystä kannattaa jatkaa
25.03.2024Pidä huolta turvallisuudestasi - ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia tarjolla pääsiäisenä
04.03.2024Autoala tunnistaa tarpeen parantaa käytetyn auton kauppaa ja panostaa siihen koulutuksella ja työkaluilla
14.02.2024Tuulilasin kunto on tärkeä osa liikenneturvallisuutta
11.01.2024Autokannan ikääntyminen kiihtyy
16.10.2023Romuajoneuvoasetus kiristää harmaata toimijaa
02.05.2023Vahvan tilauskannan purkautuminen nostaa uusien autojen rekisteröintejä
02.05.2023Vahvan tilauskannan purkautuminen nostaa uusien autojen rekisteröintejä
16.03.2023Ilma lämpenee turboahtimet rikkoutuu - Tilaa turboahdin edullisesti meiltä 3 vuoden takuulla!

Siirry arkistoon »