Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Turboahtimen asennus - Turboahdin asennus - Turboahdin asennusohjeet

Turboahtimen asennus - Turboahdin asennus - Turboahdin asennusohjeet

Väärin tehty turboahtimen asennus voi johtaa turbon rikkoutumiseen tai moottoririkkoon. Varmistu aina siitä, että turboahtimen asennuksen yhteydessä tarkistetaan ja korjataan myös mahdollinen vika, joka rikkoi turboahtimen.

Me tarkastamme veloituksetta, miksi turboahdin on rikkoutunut ja annamme siitä tiedon uuden tai kunnostetun turbon ostajalle. Lähes aina syy on jokin muu kuin normaali kuluminen. Varmista onko autonne valmistajalla jotakin eirtyisohjeita turbon asennustyölle. Esimerkiksi PSA konsernin 1.6 80kw diesel-moottorille, jota käytetään Volvossa, Fordissa, Citroenissa, Peugeotissa, Mazdassa, Minissä, jne on jo ensimmäisessä 20.000km huollon yhteydessä tullut poistaa moottorilta turbolle tulevasta öljylinjasta metallinen filtteri, joka tukkeutuu ja aiheuttaa öljynkiertohäiriön sekä turbon rikkoutumisen. Myös öljylinjat ovat myöhemmin määrätty vaihdettavaksi halkaisijaltaan paksummiksi. Näitä ja monia muita ohjeistuksia tulee autovalmistajilta, jotta moottori / turbo toimii normaalisti.

1. Moottorin öljynpesu
Suorita pesu aina. Käytä laadukkaita moottorinpesuaineita ja muista noudattaa pesuainevalmistajan ohjeita.

2. Tarkista öljyn syöttöputki
Pura öljyn syöttöputki ja puhdista putki. Jos huomaat tukoksia tai vaurioita, vaihda putki uuteen. Syöttöputki ei saa olla taittunut tai "kiertynyt" rypyille sitä avatessa tai kiristäessä. Monissa moottoreissa turboahtimesta on öljyn paluulinja kampikammioon, joka tulee myös puhdistaa.

3. Ahtoputkien ja coolerin puhdistus
Irrota ahtoputket imusarjasta. Tarkista ahtoputkiston alin kohta ennen cooleria tai coolerin jälkeen ja puhdista se liasta (esim jarrukliineri ja paineilma). Puhdista myös cooleri itsessään. Turboahtimen vaurioituessa ahtoputkistoon pääsee öljyä, joka moottoriin joutuessaan todennäköisesti vaurioittaa moottoria.

4. Katalysaattorin ja partikkelisuodattimen kunto
Turboahtimen hajottua pitää muistaa tarkastaa myös katalysaattorin ja partikkelisuodattimen kunto, jottei asennettava turboahdin vaurioidu esim. tukkeutumisen aiheuttaman vastapaineen vuoksi.

5. Vaihda uudet öljyt
Älä unohda vaihtaa uutta suodatinta ja öljyjä. Vanha / likainen öljy ei voitele uutta ahdinta ja vaurioittaa laakereita sekä akselia. Huomioi, että käytät aina autovalmistajan suosittelemia ajoneuvokohtaisia öljyjä.

6. Poista pölysuojat turboahtimesta
Turboahtimessa on suojat jotka estävät kuljetuksen aikana epäpuhtauksien pääsyn ahtimeen. Poista nämä tiivisteet ja erityisesti sinetti öljylinjasta.

7. Turbon asennus pakosarjaan
Pakosarjassa voi olla metallia vaurioituneesta turboahtimesta. Nämä epäpuhtaudet on poistettava, jotta ne eivät kulkeudu uuteen turboahtimeen. Tarkista tämä huolellisesti. Jos pakosarja on vaurioitunut on se uusittava.

8. Tarkista kampikammion huohotusjärjestelmä
Tarkista ja poista tukokset.

9. Tarkista moottorin kunto
Moottorin huono kunto vaikuttaa turboahtimeen. Moottorin liian korkea paine aiheuttaa öljyvuotoja turboahtimessa. Turbon kautta öljy kulkeutuu takaisin moottorin ilmanottoon, joka johtaa epätäydelliseen palamiseen. Moottori, josta irtoaa epäpuhtauksia öljynkiertoon, rikkoo turboahtimen uudelleen alle 100 km:n ajolla.
 

10. Tarkista ilmanottoaukot
Muista aina vaihtaa uusi ilmansuodatin ja puhdistaa ilmanoton letku.

11. Ennen käynnistystä
Irrota moottorista tunnistimien johdot, ettei moottori pääse käynnistymään. Pyöritä startilla ja varmistu, että moottoriöljy tulee turbolle ja sen paluukanavaan. Startilla öljyjen pyörittäminen voidellaan eli esiöljytään turbo sekä linjat. 

12. Öljynpaineen tarkistus

13. Moottorin käynnistys ja liitoksien tarkistus
Kiihdytä moottoria hitaasti koekäytön aikana ja tarkista ettei vuotoja esiinny. Kun moottori on lämmennyt tarkista kaikki asennuspultit.

14. Lue vikakoodit 
Tulosta nollavikakoodilista ja liitä se vikadiagnoosiin.

Olemme Mahle Original turboahdin valmistajan virallinen maahantuoja Suomessa. Mahle turboahtimen löydät esim. täysin uusista Mercedes Benz, Audi, Seat, Skoda ja Vokswagen moottoreista.

Mahle turboahdin asennetaan jo autotehtaalla esim. täysin uusiin Audi, Mercedes Benz, Seat, Skoda ja Volkswagen ajoneuvoihin. 

 

Valmistamme / kunnostamme yli 20 vuoden  kokemuksella siviili- ja kilpa-autoilun saralta tunnetusti erittäin laadukasta GGTurbo Turboahdinta kaikkiin henkilö-, paketti- ja kevyt kuorma-autoihin. Toimitamme täysin uusia turboahtimia sekä kunnostettuja turboahtimia yksityisautoilijoille, autokorjaamoille sekä automaahantuojien merkkiliikkeille.


 

Meiltä tinkimättä parasta palvelua turboahdin markkinoilta niin perusautoilijalle, autokorjaamoille kuin harrastajallle.

 

Mahle GmbH on autonosien valmistaja joka perustettu Saksan Stuttgartissa. Se on yksi 30. suurimman autonosien valmistaja maailmassa. Mahle valmistaa komponentteja ja järjestelmiä bensiini- ja dieselmoottoreihin. Mahle on yksi kolmesta suurimmasta järjestelmien toimittajista autotehtaille maailmanlaajuisesti mäntä järjestelmät, sylinteri komponentit, venttiilikoneistot, ilma hallintajärjestelmät ja nesteen hallintajärjestelmät. 

 

 

Mahle Stuttgart-Bad Cannstatt lukuina. Vuonna 2012 48000 työntekijää, 100 tuotantolaitosta ja kuusi tutkimus-ja kehittämiskeskusta Stuttgartissa, Northampton, Detroit, Tokiossa, Shanghaissa ja Sao Paulo. Mailmanlaajuisesti 3000 kehitysinsinööriä ja teknikkoa työskentelee kumppaneina suunnittelee Mahle:n asiakkaille tuotteita ja järjestelmiä keskittyen kehittämään moottoreita ja niiden osia.