Pajari näytti uuden ajokin iskukyvyn

30.09.2021

Tällä kaudella tiiviisti JWRC -ja ERC -sarjojen mestaruusjahdeissa kiertänyt Sami Pajari oli viikonloppuna uusien haasteiden äärellä. Edessä oli ensimmäinen kilpailu nelivetoisella kalustolla, uudella Ford Fiesta Rally3:lla. KMS Racingin Fiestaan kartanlukijaksi istuisi Enni Mälkönen, jonka kanssa Sami on tänä vuonna ajanut voitot talvella Rovaniemen MM-rallissa, sekä ERC-kauden avauksessa Puolan soralla.

Kokkolan UA:n 60-v Juhlarallin reitti sisältäisi 10 erikoiskoetta vauhdikasta ja vaihtelevaa tiestöä. Lauantain osuus näistä oli kuusi erikoiskoetta, joista osa illan pimeydessä. Kokkolan seudulla ei Pajari aiemmin ollut kilpaillut, mutta nuotituksen jälkeen jo nähtiin kuljettajan kasvoilla reitin tuottamaa positiivista hymyä. Tästä saattoivat kuljettajan paremmin tuntevat jo ounastella muille haastetta pysyä vauhdissa.
Ennakkoon kuljettaja ei paljastanut tavoitteitaan kilpailuun, mutta selkeästi oli aistittavissa että jonkinmoinen tuntuma oli mielessä mihin vauhti voisi riittää.

Tarkkailtaessa lauantain erikoiskoeaikoja, huomataan että sijoituksissa ollaan hieman SM2-luokan kärkiautoja edellä, osa R5-autoista on myös takana. Yleiskilpailun sijoitukset ennen yötaukoa erikoiskokeilla olivat 11,10,9,9,9 ja 7.
Kokonaiskilpailussa sijoitus oli yhdeksäs, kilpailussa, jossa sarjan nopeimmassa eli SM1-luokassa oli kenties kovin taistelu koskaan käynnissä, kahdeksan kärki oli 23 sekunnin sisällä toisistaan. Pajarin ero kilpailua johtaneeseen Emil Lindholmiin oli muutaman sekunnin päälle minuutin ja Ford Fiesta Rally3:n vauhti oli kiinnittänyt jo monien huomion reitillä.

Sunnuntain neljän erikoiskokeen reitille ei Pajari - Mälkönen kaksikko kuitenkaan harmillisesti päässyt starttaamaan, nimittäin auto ei käynnistynyt aamulla Parc Fermestä.

- Inhimillinen virhe meidän tiimiltä autoa Parc Fermeen viedessä, jonka johdosta auto ei aamulla käynnistynyt, kertoo KMS Racingin Jussi Kumpumäki keskeytyksen syystä.

Harmillisen sattumuksen myötä jäi kilpailu siis kuuden erikoiskokeen mittaiseksi, positiivisena asiana kuitenkin, kuudenkin erikoiskokeen aikana niin kuljettajan kuin autonkin potentiaalia saatiin tuotua hyvin esiin.

- Kuten kilpailun aikana haastatteluissa moni huomasi, kivaa oli, väkisin alkoi suu vetämään hymyyn, niin kivaa oli ajaa, naurattaa vielä parin päivän jälkeenkin tuumailee Pajari.

- Kaikkiaan vauhtimme oli juuri sitä mitä varovaisesti osasin odottaa sen olevankin. Vaikka testikilsoja alla olikin hyvin, niin kilpailun aikana vauhti vielä kehittyi hiljalleen parempaan suuntaan. Kilpailussa ja testeissä ajaminen kuitenkin hieman aina eroaa toisistaan. Autolla saa mennä aika rohkeasti, sopivassa luistokulmassa hieman poikittain, pitoa autossa on todella hyvin ja nautimme kyllä joka hetkestä kilpailun aikana, kertoo Pajari.
04.03.2024Autoala tunnistaa tarpeen parantaa käytetyn auton kauppaa ja panostaa siihen koulutuksella ja työkaluilla