Lauri Joona uuden edessä Jyväskylän MM-rallissa

30.09.2021

Lauri Joonalla on tällä viikolla edessä uran ensimmäinen kisa R5-luokituksen kilpurilla. Eikä debyytti tapahdu missä tahansa kisassa, vaan legendaarisessa Sorateiden Grand Prix’ssä Jyväskylässä!

 

Sunnuntaina toisen suomenmestaruutensa kaksivetoisten SM3-luokassa saavuttaneen Lauri Joonan mestaruusjuhlat jäivät lyhyeen. Tuore mestari suuntasi kartturinsa Mikael Korhosen kanssa lähes suoraan palkintoseremonioista kohti Keski-Suomea, missä odotti kahden päivän testisessio Jyväskylän MM-rallia varten.

 

- Tosi hyvä fiilis. Auto toimi hienosti ja kuskikin pääsi pikkuhiljaa nelivetoauton saloihin sisään kaksivetoisen jälkeen. Päästiin ajamaan kahdella erilaisella tiellä ja käytiin myös kurvaamassa pari mutkaa asfaltilla, joten oppia tuli todella paljon, summasi Joona testien päätyttyä.

 

Kauden kymmenes MM-osakilpailu, Secto Automotive Rally Finland, käynnistyy perjantaina. Kolmen kisapäivän aikana ajetaan 19 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 287,11 km. 

 

- Päijälä on sellainen pätkä, mitä ehkä eniten odottaa, vaikka se ajetaan nyt eri suuntaan kuin yleensä. Ja totta kai Ruuhimäki sunnuntaina, sehän on legenda, listaa Joona.

 

Tämän vuoden Jyväskylän MM-ralli on Lauri Joonalle uran toinen. Ensimmäisen Jyskälän saldona oli hienosti etuvetoluokan kolmas sija ja parhaan noviisin palkinto. Koska kisa ei kuulu junioreiden MM-sarjan kalenteriin, kilpailee Joona tällä kertaa WRC3-luokassa Printsport Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Luokkaan on ilmoittautunut yhteensä neljätoista kuljettajaparia, joukossa mm. tämän vuoden SM1-luokan kärkikolmikko. Ensimmäiseen R5-kisaansa Joona lähteekin realistisin tavoittein:

 

- Tavoitteena on totta kai päästä maaliin. Toivotaan että tulee nousujohteinen kisa, katsotaan kisan lopussa sitten, mikä on sijoitus. Kovassa sakissa luokan puoliväli olisi jo ok sijoitus. Ja olisihan se hienoa lyödä tiskiin kova pätkäaika ja jättää taakse muutama kova kilpakumppani!

 

Jyväskylän MM-rallin ilmoittautuneiden lista, kisan aikataulu ja tulosseuranta löytyy tapahtuman kotisivuilta osoitteesta https://rallyfinland.fi/

 

Lisätietoja: Lauri Joona, 044 513 4251, lauri.joona@hotmail.fi

02.05.2023Vahvan tilauskannan purkautuminen nostaa uusien autojen rekisteröintejä
02.05.2023Vahvan tilauskannan purkautuminen nostaa uusien autojen rekisteröintejä
16.03.2023Ilma lämpenee turboahtimet rikkoutuu - Tilaa turboahdin edullisesti meiltä 3 vuoden takuulla!
05.01.2023Secto Rally Finland Power Stage mukaan SM-osakilpailuihin
08.12.2022HUIPPU-URHEILUN TILANNEKATSAUS: AUTOURHEILUSSA SUOMI ON KIISTATON SUPERVALTA
23.10.2022Lauri Joonan kausi päättyi mestaruusjuhliin
09.08.2022Pajarin tavoitteet Suomen MM-rallissa täyttyivät valtaosin
09.08.2022Lauri Joona WRC3-luokan ylivoimainen ykkönen Jyväskylän MM-rallissa
01.07.2022Uusien autojen kysyntä on vakaata, mutta tuotannon viiveet jarruttavat ensirekisteröintejä
14.06.2022PUHELINNUMEROMME MUUTTUNEET 13.6.2022 ALKAEN

Siirry arkistoon »